23948sdkhjf

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Tommy Carnebo från Brandkåren och Bo Ericsson från Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) föreläste i tre timmar för trafikpoliser från Stockholms län.

Det var många frågor  vid föreläsningen och det man främst ville veta var varför det har varit så lite information om riskerna. Poliser är utsatta eftersom de ofta kommer fram till en olycka först.

-Men det är också mycket stora risker för till exempel bärgare som transporterar bilarna. Kunskap om risker med gas och e-fordon är alldeles för låg, säger Bo Ericsson till MotorMagasinet.

Oerhört många människor berörs dagligen av dessa risker och därför har bla SFVF nu startat SäkerhetsGruppen för Fordon (SGF).

-Frånsett ett antal föreläsningar kommer vi kartlägga riskerna för varje kategori som berörs. Därefter kommer vi ta fram förslag alternativt uppsöka rätt myndighet för att få tillstånd förbättringar. Ett antal föreläsningar kommer vi också ha för politiker m fl och vi hoppas att fler intresserar sig för dessa risker. Den tekniska utvecklingen går fort och vi hänger inte riktigt med alla gånger, avslutar Bo Ericsson.

 Bild Colourbox

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063