23948sdkhjf

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Pop up-restaurangen New Horizons håller öppet endast i två dagar och serverar sushi i världsklass – med Yuki som chef.

Det fanns människor som länge trodde att jorden var platt. På samma sätt finns det de som fortfarande tror att kvinnor inte kan tillaga perfekt sushi. Inom den japanska traditionen lever det nämligen än i dag förlegade fördomar och myter som bland annat menar att kvinnors kroppstemperatur är för hög för att tillaga sushi. Strunt, menade naturligtvis Yuki Chizui och öppnade därför restaurangen Nadeshiko Sushi – Tokyos första med enbart kvinnliga kockar.

Samtidigt är omtänksamhet, hantverksskicklighet och innovation tre ledord som genomsyrar hela verksamheten på det japanska bilföretaget Lexus. Och oavsett varifrån dessa egenskaper kommer vill vi hylla och framhäva dem. Därför har Lexus i Sverige bjudit hit Yuki och tillsammans med henne byggt upp en replika av hennes Nadeshiko Sushi i Stockholm. I Sverige döper vi pop up-restaurangen till New Horizons och den kommer enbart att vara öppen för allmänheten 26 och 27 mars.

– Yuki Chizui är en stark representant för allt det som Lexus tror på - japansk hantverksskicklighet i kombination med banbrytande innovationskraft. I vårt samarbete med Yuki vill vi få fler att våga bryta normer. Hennes historia är en otrolig inspiration för oss, och garanterat för fler människor runt om i världen, säger Erik Gustafsson, informationschef på Lexus Sverige.

New Horizons byggs upp på The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm och kommer enbart ha 12 sittplatser. Restaurangen bjuder på en Omakase-meny där Yuki tillagar sitt val av sushi med gedigen hantverksskicklighet och råvaror i världsklass.

– Lexus och jag har samma syn på vad japansk hantverksskicklighet innebär och vi delar båda en vision om att utmana satta ramar. Precis som Lexus så använder även jag teknik och innovation för att ständigt utvecklas framåt, säger Yuki Chizui.

På New Horizons finns också nya Lexus UX utställd. Det är Lexus första modell utvecklad av företagets första kvinnliga chefsingenjör Chika Kako.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062