23948sdkhjf

Först i Sverige som utbildad skadecoach för Volvo

Rasmus Selander, skadecoach på Upplands Motor i Uppsala, är den första utbildade skadecoachen för Volvo i Sverige.

Som skadecoach ansvarar man för all produktion på plåtverkstan, det är ett ganska brett ansvar. Man är med i det faktiska arbetet samtidigt som man utbildar, utvecklar medarbetare, löser problem och planerar arbetet framåt. Det som sticker ut med skadecoachrollen är att Volvo har som krav att man fortfarande aktivt måste jobba med bilarna till 50 procent. Syftet med det är att man ska behålla kompetensen kring bilen i situationer när man behöver lösa ett problem. Skadeverkstaden har de senaste åren utvecklats i stor grad och den utvecklingen kommer fortsätta under lång tid. Det är något som sker i hela landet.

-Först i Sverige betyder faktiskt först i världen. Det innebär att jag har gått igenom hela Volvos utbildning för en bilplåtslagare/skadecoach. Utbildningarna har varit på Volvo Service School och på IHM Business School i Göteborg. Utbildningarna bygger på att man ska kunna allt en plåtslagare behöver, sedan har det varit en del ledarskapsutbildningar på IHM för rollen som skadecoach, säger Rasmus Selander.

-Det roligaste med jobbet är att vara med och utveckla och få folk att tänka på ett nytt sätt, eller prova något nytt. Det bidrar även till min egenutveckling. De tre viktigaste egenskaperna är att man ska vara engagerad, omtänksam och våga ta steget framåt, säger han.

Om Rasmus Silander Gör: Jobbar som skadecoach på Upplands Motor i Uppsala  Fritidssysslor: Träning,hund och barn Bästa sommartipset: Västkusten Ditt bästa bilvårdstips: Vaxschampo

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083