23948sdkhjf

SFVF/Verkstadsföretagarna i möte med Europeiska Socialfonden

Benny Wallin från Sveriges Fordonsverkstäder (SFVF), har nu träffat den regionala samordnaren för Europeiska Socialfonden, Anna-Lena Wettergren-Wessman och diskuterat ett fondprojekt från Europeiska socialfonden. Det här handlar om att få resurser för att både kompetensutveckla personalen på verkstäder och nyutbilda personer som idag går arbetslösa till ett jobb inom fordonsbranschens verkstäder.

-Det här är en nödvändig insats för att hjälpa våra företag att få tag på ny anställningsbar personal och att kompetensutveckla sina egna, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

-SFVF och Verkstadsföretagarna kommer göra vad vi kan för att stödja och även utbilda i ESF projektet. Samtidigt kommer vi påverka och arbeta för att den låga andelen kvinnor 7 procent vid våra verkstäder ökas. Det här projektet som rör Skåne och Blekinge kommer att kräva andra leverantörer inom personalrekrytering, AF och utbildningsföretag, fortsätter Bo Ericsson.

-Vi kommer nu under sommaren att färdigställa en ansökan och hoppas på att under nästa år få tilldelade medel, säger Benny Wallin som också är projektledare.

Bildtext: Anna-Lena Wettergren-Wessman, reginal samordnare för Europeiska Socialfonden har haft möte med Benny Wallin på SFVF/Verkstadsföretagarna om personalrekrytering och utbildning för fordonsbranschen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063