23948sdkhjf

Veho Bil förvärvar Mercedes-Benz lastbilsverksamhet i Malmö

Veho OY AB, Finlands största företag i bilbranschen fortsätter att bredda sin verksamhet i Sverige genom sitt dotterbolag Veho Bil Sverige AB. Veho Bil har undertecknat ett avtal om att köpa lastbilsverksamheten i Malmö av Mercedes Försäljnings AB.

Veho Bil kommer att fortsätta sälja, reparera och ge service på Mercedes lastbilar i Malmö-regionen. I samband med förvärvet har Veho Bil också skrivit avtal om att flytta verksamheten till en ny anläggning som kommer att stå färdig under andra halvåret 2020.

Genom förvärvet stärker Veho sin ställning i Sverige och utvidgar verksamheten på lastbilar. Veho Bil är sedan 2013 exklusiv Mercedes-återförsäljare och har idag 13 % av den totala försäljningen av Mercedes personbilar i Sverige, 20% av transportbilsförsäljningen samt 10 % av lastbilsförsäljningen. Efter förvärvet av Malmö beräknas Vehos del av lastbilsförsäljningen överstiga 35%.

-För oss som företag känns det mycket bra att få utvidga verksamheten i Sverige och i synnerhet till förmån för lastbilar. För bara 9 månader sedan förvärvade vi Auto-Centrum i Västerås och i början av juni invigde vi en separat lastbilsanläggning i Örebro. Att nu fortsätta att växa i södra Sverige inom lastbilssegmentet är ett steg som följer Vehos strategi. Vi ser en stor utvecklingspotential för den nuvarande affärsverksamheten, säger Metin Basberber, verkställande direktör för Veho Bil Sverige AB.

-Vi är nöjda med att Veho Bil har beslutat att fortsätta växa inom lastbilssegmentet genom att bli vår nya samarbetspartner i Malmö. Veho har, till vår glädje, valt att fortsätta sin expansion och ganska kort tid efter övertagandet av lastbilsverksamheten i Västerås valt att gå vidare till Malmö, säger Jens Tittel, verkställande direktör för Mercedes Trucks Sverige.

-Det känns bra för oss på Mercedes Försäljnings AB i Malmö att få överräcka stafettpinnen för vår lastbilsverksamhet till Veho Bil, som liksom oss är exklusiva Mercedes handlare och har dedikerade medarbetare och ledning som tänker Mercedes, säger Mikael Olsson, verkställande direktör för Mercedes Försäljnings AB. ”Vi kommer att fortsätta bedriva lastbilsverksamheten i Malmö, på samma fördelaktiga sätt som tidigare, tills Vehos nya anläggning står klar och den dagen känns det bra att våra medarbetare som väljer att följa med får en ny trygg arbetsgivare.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094