23948sdkhjf

Lär dig om riskerna med elbilar på Inspirationsdagen 100% Verkstad

Termisk rusning i elbilsbatterier kan få förödande konsekvenser. Brandmannen Tommy Carnebo utbildar om riskerna och vad man kan göra för att minimera dem. Hör honom på Inspirationsdagen 100% Verkstad.

Laddningsbara litiumjonbatterier finns i allt från mobiltelefoner till elbilar. De har flera fördelar, som att de är extremt energitäta och går snabbt att ladda upp. Men de har också en akilleshäl: de kan självantända och börja brinna okontrollerat, kallat termisk rusning, och när det sker är de inte bara svåra att släcka. De utvecklar också giftiga gaser.

Det kunde Motormagasinet berätta om i vintras när vi intervjuade Tommy Carnebo vid Södertörns brandförsvar. Den 27 september kommer Tommy till Inspirationsdagen 100% Verkstad och berättar mer i en sprakande presentation om sina erfarenheter som brandman och om hur räddningstjänsten gör för att minimera riskerna.

Det och mycket mycket mer bjuder vi på när Inspirationsdagen 100% Verkstad slår upp portarna hos Training Partner i Arlandastad norr om Stockholm, en inspirerande seminariedag som vänder sig till samtliga verkstäder i branschen, både fria och auktoriserade. Från den lilla verkstaden till leverantörer av däck, reservdelar, verkstadsutrustning och tillbehör.

Anmäl dig till Inspirationsdagen 100% Verkstad Stockholm här

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11