23948sdkhjf

Sasha Selipanov blir ny designchef på Koenigsegg

Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef. Han har en bakgrund från Volkswagen, Lamborghini, Bugatti och Genesis.

Sasha, med examen från Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, började sin karriär på Volkswagen 2005. År 2010 gick han kort till Lamborghini, där han bidrog till Lamborghini Huracan. 2014 utnämndes Sasha till chef för exteriördesign, Creative på Bugatti. Han var ansvarig för utsidan av Bugatti Vision Gran Turismo och Bugatti Chiron.

2017 utnämndes Sasha till chef för global avancerad design vid Genesis. Hans team arbetade med nya bilar från Genesis show: Genesis Essentia och Genesis Mint.

Sasha kommer också att fungera som verkställande direktör och chefdesigner i det nyetablerade RAW Design House i Ängelholm, Sverige. Företaget kommer att erbjuda ett brett spektrum av designtjänster till en utvald grupp av kunder.

-Detta är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har följt Koenigseggs väg i flera år och varit ett stort fan av företagets fria ande och engagemang för innovation. I dagens värld är Koenigseggs historia och prestationer oöverträffade; Jag är hedrad att erbjuda min professionella expertis och min livslånga passion för sportbilar till Koenigsegg, säger Sasha Selipanov.

-Detta visar hur långt Koenigsegg har kommit när vi kan locka talanger som Sasha. Jag ser fram emot att sammanföra Koenigsegg-sättet att utveckla och designa bilar med Sashas erfarenhet och radikala metoder. Jag förväntar mig spektakulära resultat, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd. Sasha börjar hos Koenigsegg och RAW Design House i oktober 2019.

Bild: Christian von Koenigsegg och Sasha Selipanov

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094