23948sdkhjf

SFVF bjuder in till samtal om elbilskompetens

Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF bjuder in fordonsbranschen till samtal för att utarbeta en branschstandard vad gäller krav på kompetens, för behörighet att arbeta med elfordon.

Regeringens målsättning att ha ett fossilfritt samhälle till 2030 ställer höga krav på fordonsbranschen. När fordonsbranschen ställer om till elfordon, ställs helt nya krav på kompetens.

Ingen ska behöva omkomma eller skadas allvarligt på grund av okunskap när elfordon repareras. Därför bjuder SFVF in hela fordonsbranschen, för att ta fram olika nivåer och utarbeta en standard för kompetens.

– Att företrädare för hela fordonsbranschen medverkar tillsammans med forskare är viktigt, säger Bo Ericsson, vd på SFVF.

Branschsamtalen kommer att hållas hos elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan. Medverkande som sakkunniga är Lars Hoffman från Nevs och Max Rosengren från forskningsinstitutet Rise.

– Standarden kan och bör även användas av andra som också kommer i beröring med elfordon. I första hand bör polisen, brandväsendet, fordonsdemonterare och bärgare inneha minst grundkompetens, alltså den lägsta nivån av kompetens, säger Bo Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095