23948sdkhjf

Förberedde Godkänd Bilverkstad på mindre än en vecka

Törnvalls Motor i Gislaved klarade att förbereda sig för certifieringen till Godkänd Bilverkstad på mindre än en vecka. Det var tack vare hjälpmedlet KlarOK som lanserades i våras.

Det lilla företaget Törnvalls Motor i Gislaved har en och en halv person anställd i sin verkstad. Innan semestern i somras fick de en påminnelse om kravet på kvalitetssystem och fick därefter möjligheten att ta hjälp av KlarOK. Systemet KlarOK är ett kvalitets- och ledningssystem som är tillverkat för att mindre bilverkstäder snabbare och enklare ska kunna uppnå Godkänd Bilverkstad.

Strax efter semestern tog Törnvalls Motor tag i arbetet och det tog mindre än en vecka.

- Jag trodde det skulle vara tuffare, jag är ju inte kvalitetsutbildad. Men jag satt 2-3 timmar om dagen i fyra dagar varav en lördagsförmiddag och matade på. Har man väl börjat jobba i det så ger det ena det andra, berättar Carola Törnvall som arbetar med mer administrativa saker på Törnvalls Motor.

Hon förklarar vidare att kvalitetsarbetet lett till att de fått ett nytt tänk på verkstaden.

- Och det måste ju vara det som är tanken, att man får ett nytt tänk. Man kommer ju snabbt på grejer som kanske är felaktiga och då vill man ju rätta till dem. Det är lätt att bli hemmablind. Så det här med att successivt bli bättre och bättre känns riktigt bra, säger Per Törnvall som är mekaniker på företaget.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125