23948sdkhjf

Unik fordonsutbildning i Skövde invigd

Tillsammans med Volvo Cars och Bilia invigde Skövde Gymnasium i veckan sina nya utbildningslokaler för framtidens mekaniker.

I våras rapporterade Motormagasinet att Volvo Cars tillsammans med lokala bilförsäljare ingått avtal med tio gymnasieskolor i Sverige att utveckla Fordons- och transportprogrammet. 

Läs också: Volvo tio år som Kina-ägt företag

Avtalet innebär bland annat fortbildning av lärare, tillgång till nya utbildningar och utbildningsportaler för eleverna på Fordons- och transportprogrammet. Det innebär också studiebesök, förberedelser inför arbetsförlagt lärande och samarbete kring de nya ”mjuka värden” såsom kundbemötande.  

Detta är häftigt på riktigt, säger Anna-Lena Göthberg, rektor på Kavelbro till Skaraborgs Läns Tidning vid invigningen. Vi har börjat att ta oss in i framtiden. Vi har byggt om våra lokaler. I denna del är vi väldigt lika hur det ser ut på en riktig bilverkstad hos Bilia idag, där Volvo reparerar och servar sina bilar. Det här är en bransch i väldigt snabb utveckling, mekanik byts mot elektronik, resultatet är också en renare och fräschare arbetsmiljö för våra mekaniker.

Linnea Larsson arbetar med strategisk rekrytering på Volvo Cars och berättar att eftersom dagens bilar utvecklas med ny teknik och mjukvara är det viktigt att skolan utbildar elever till den yrkesverklighet som de går vidare till. Genom samarbete ger Volvo skolan möjlighet att fortbilda lärare och elever i dagens teknik.

Det är mer än fem gånger mer mjukvara i våra bilar än i ett Jas Gripen, säger Linnea Larsson till Skaraborgs Läns Tidning.

Detta ställer höga krav på de som blir servicetekniker idag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11