23948sdkhjf

Bilhandlare i Kiruna lovar belöning till tipsare

En våg av skadegörelse har fått bilhandeln i Kiruna att tröttna. Nu går man ut med en belöning till den som lämnar avgörande uppgifter till polisen.

Under torsdagsmorgonen upptäcktes det att bensinstationen vid Bilbolaget i Kiruna var helt sönderslagen. Fyra tankstationer ska ha förstörts och incidenten kommer att kosta miljonbelopp att åtgärda, menar bolaget. Dessutom är det bara en av många händelser som inträffat mot bilhandeln i kommunen det senaste halvåret. Senast för två veckor sedan drabbades ett annat bolag av vandalisering, då 26 bilar förstördes.

Nu går alla bilhandlare i Kiruna ihop och utlovar en belöning på 20 000 kronor till den som kan lämna signalement till polisen som leder till ett gripande.

– Skadan på våra anläggningar som dessa personer orsakar kostar mycket för hela samhället. Det drabbar kunder och vår personal. Nu ska vi göra allt vi kan för att förhindra att skadegörelsen fortskrider och jag är glad att vi är flera bilbolag som samarbetar, säger Roger Edholm, vd för Bilbolaget Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125