23948sdkhjf

Ministerpresident besöker Göteborgs fordonskluster

Under den 26-27 september kommer den tyska delstaten Baden-Württembergs ministerpresident, Winfried Kretschmann, att besöka Göteborgsregionen. Syftet är att studera hur Göteborg arbetar med omställningen av fordonsklustret tillsammans med företagen och forskningsaktörer.

Baden-Württemberg är en av Tysklands klart starkaste delstater ekonomiskt. Här finns flera storföretag, bland annat Daimler, Porsche, Audi och Bosch. När delstatens ministerpresident Winfried Kretschmann besöker Göteborgsregionen är det med en delegation om ett 70-tal personer.

– Bilindustrin upplever den djupaste omvälvningen i sin historia. Elektrifiering, digitalisering och autonom körning är stora förändringar för bilindustrin. För Baden-Württemberg står mycket på spel: vår tekniska banbrytande roll, vår ekonomiska kraft, våra jobb och konsekvenserna av klimatförändringen, säger Kretschmann i ett pressmeddelande.

– Även om Göteborgsregionens innovationskraft ligger i framkant i Europa överlag, så är en av våra strategier att hitta samverkan med andra starka kluster i Europa – bland annat med Baden-Württembergs som har ett av Europas starkaste fordonskluster. Samverkan behövs för att företag i dessa kluster ska vara starka på en global marknad med en allt större konkurrens, säger Maria Strömberg, chef för Kluster & Innovation, på Business Region Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143