23948sdkhjf

Kristinehedsgymnasiet certifieras till Motorbranschcollege

Kristinehedsgymnasiet i Halmstad har certifierats till Motorbranschcollege. En Motorbranschcollege-certifiering är en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna.

Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, 6 400 personer behöver anställas mellan 2018 och 2020, varav 235 personer i Halland. Nu får Kristinehedsgymnasiet i Halmstad certifieringen Motorbranschcollege. Därmed finns det 16 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering.

– Vi är stolta och hedrade över att ha certifierats till Motorbranschcollege i dag. Vi har ett nära och mycket gott samarbete med branschen vilket är värdefullt. Det gör att vi kan erbjuda eleverna en utbildning med hög kvalitet, säger Dan Håkansson, rektor på Kristinehedsgymnasiet, i ett pressmeddelande.

– Syftet med Motorbranschcollege är att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver. Motorbranschcollege har snabbt spridit sig och vi har närmare 50 skolor som har ansökt om att bli certifierade, vilket är ett gott betyg och visar att vi är på rätt väg, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Fakta om Motorbranschcollage:

Syftet med Motorbranschcollege är att bidra till att höja kvaliteten och statusen på de fordonstekniska gymnasieutbildningarna. Motorbranschcollege är ett samarbete mellan Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall.

Idag finns 16 certifierade Motorbranschcollege i Sverige. Kristinehedsgymnasiet är Hallands läns första Motorbranschcollege.

Skolan har tagit sig igenom de sex kriterier som krävs för att kunna titulera sig Motorbranschcollege:

  • Säkrad kompetensförsörjning
  • Nära samarbete med bransch och företag på orten
  • Kvalitetssäkring och nöjda elever på de fordonstekniska programmen
  • Kompetensutveckling för yrkeslärare
  • Tillgång till ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler
  • Ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078