23948sdkhjf

Inzile godkänt för ramavtal

Ger stora möjligheter i offentliga upphandlingar.

Inzile är den svenska utmanaren som satsar på en liten ellastbil för godstransporter och serviceuppdrag. Produktionen sätts igång under hösten och vintern, men redan nu kommer att positivt besked för bolaget. Inzile har nämligen kvalificerat sig till det så kallade HBV dynamiskt inköpssystem 18–166 Servicefordon. Det är ett avtal där 350 allmännyttiga bostadsbolag ingår och kvalificeringen innebära att Inziles bil nu kan ingå i upphandlingar, en marknad som beräknas till 50 miljoner kronor per år. 

– Vi för ständigt en dialog med våra medlemsbolag, leverantörer och intressenter för att förstå behoven idag och för att kunna erbjuda det bostadsbolagen behöver i framtiden. Vi på HBV ser ett stort ökat intresse och behov av eldrivna arbetsfordon de kommande åren, säger Ville Gruner, avtalsansvarig på HBV, i en kommentar. 

Inziles Pro4 är en eldriven lätt lastbil vars storlek anpassats så att de går att köra på cykelbanor ich i bostadskvarter, samtidigt som den erbjuder större kapacitet än de golfbilar som många bosadsbolag använder i dag. Man inriktar sig också på fraktbolag, som arbetar med sista milen-leveranser. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.172