23948sdkhjf

Ronnie Peterson till Berwaldhallen

Journalisten och fotografen Kenneth Olausson tillbringade tio år med Ronnie Peterson och reste världen runt för att följa sin vän. Den 2 november kommer Olausson till Berwaldhallen i Stockholm och berättar om äventyren.

För 50 år sedan vann Ronnie Peterson ett unikt Formel 3-lopp på Monte Carlos gator. Journalisten och fotografen Kenneth Olausson var där, och sov i Ronnies skåpbil för att nästa morgon ge sin vän tre kuvert som under natten satts fast under fordonets vindrutetorkare.

Det var ett erbjudande om att få köra i Formel 1.

Under tio år följde Kenneth Olausson med Ronnie och reste världen runt. I ett unikt framträdande på Berwaldhallen berättar Kenneth och gamla goda tider när racerföraren Ronnie utvecklades till att bli en av världens främsta och snabbaste under epoken.

Ronnie Peterson startade i 123 Grand Prix och Kenneth var med vid nästan 50 tävlingar. Ingen annan svensk har som Kenneth varit med i Grand Prix-sammanhang under den här eran, när Formel 1 handlade om segrar, liv och död.

– Upplopp, Parabolica, Monza! Grand Prix var mitt livselixir på 1970-talet. Efter 56 år avslutar jag repertoaren i Berwaldhallen den 2 november, säger Kenneth Olausson.

Uppträdandet "10 år med Ronnie" blir ett framträdande utan livlina, ett crescendo som mognat i över 50 år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085