23948sdkhjf

Utbildningspris går till transportskola i Skåne

Tegelbruksskolan i skånska Klippan har en av de största transportutbildningarna i Sverige, och även en av de bästa. Nu får skolan Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnds prestigefyllda utmärkelse Årets Transportskola 2019.

Priset delas ut för femte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA, för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad. Under den nationella konferensen Transportkompetens i Göteborg 2 oktober fick Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson ta emot diplomet och en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.

Läs också: Programmeringsutbildning för korttidspermitterade

– Jag är väldigt glad, både för vår och elevernas skull. Det speglar det hårda arbete vi gjort de sista åren för att öka antalet elever och behålla kvaliteten, säger Johan Jönsson.

Tegelbruksskolan har 200 elever på fordons- och transportutbildningen och är en av endast två skolor i Sverige som kan erbjuda inriktningen flygplanstekniker. Skolan får priset med motiveringen:

”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”

Enligt Lasse Holm, projektledare på TYA, delas Årets Transportskola ut av tre anledningar.

– Dels för att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel, dels för att uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningarna och transportbranschen i stort. Ett stort grattis till Tegelbruksskolan, säger Lasse Holm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062