23948sdkhjf

Han är mästare av TCR Scandinavia 2019

Robert Dahlgren blev mästare av TCR Scandinavia 2019 i helgen när finalen ägde rum. Det är Dahlgrens andra titel i sammanhanget.

Det bjöds på dramatiska tävlingar när TCR-säsongen avslutades på Mantorp Park den första helgen i oktober. I första tävlingen ledde Tobias Brink från pole position medan Mattias Andersson gjorde en stark start och tog andraplatsen före Dahlgren. Andersson knappade in på Brink och lyckades till slut ta sig förbi och segrade med sju tiondelars marginal.

Mästerskapet levde vidare till sista tävlingen då Brink var 17 poäng bakom Dahlgren, vilket innebar att han behövde vinna det sista loppet eller bli tvåa för att ha chans på titeln. Brink körde dessvärre av banan på sjunde varvet och titeln gick därmed till Dahlgren. Brink Motorsport tog däremot teamtiteln. Segrare i det avslutande loppet blev Andreas Wernersson.