23948sdkhjf

Holmström Bil först att certifiera sin arbetsmiljö

När Holmström Bil hade certifierat sitt arbetsmiljöarbete enligt den nya ISO-standarden, förstod man att man var först i branschen att göra så.

Smålandsföretaget Holmström Bil, med verksamheter i Vimmerby och Västervik, har certifierat sitt arbetsmiljöarbete enligt standarden ISO 45001. Enligt ett pressmeddelande är man också det första bilhandelsföretaget att göra så.

Läs också: De är "Great Place to Work"

– Vi ville säkra vårt interna kvalitetsarbete och ISO är ett utmärkt verktyg att skapa klara och tydliga interna processer, det vill säga det sätt vi skall arbeta efter, säger Anders Marteleur, operativ chef på Holmström Bil.

Marteleur pekar på att myndighetskraven på lagefterlevnad har skärpts och att de lär skärpas ytterligare framöver. Därför hakade man på både miljöcertifiering enligt ISO 14001 och den nya standarden för arbetsmiljö, ISO 45001, från 2018.

Själva certifieringen utfördes av SB Certifiering, som är ackrediterade av Swedac, och de avvikelser som konstaterades vid auditeringen kunde korrigeras redan samma dag.

– Något som kom som en överraskning, var när jag kontrollerade vilka företag som certifierats för arbetsmiljö enligt ISO 45001, och såg att det endast är 290 stycken i landet, varav två i Kalmar län, samt inget annat bilhandelsföretag. Det känns stort att vara först i vår bransch, avslutar Anders Marteleur.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078