23948sdkhjf

Ny batteriteknik kan sänka koldioxidutsläppen

Exide, en amerikansk batteritillverkare, lanserar ny teknik som kan bidra till att minska konsumtionen och minska utsläppen.

Den amerikanska batteritillverkaren Exide lanserar nu två nya batteriserier med ny teknik. Tekniken kallas Carbon Boost 2.0 och förbättrar prestanda i de två batteriserierna Exide EFB och Exide Premium.

Den nya tekniken kan sätta en ny standard för bilbatteriets prestanda, med förbättrade koltillsatser som kombinerar en optimerad ytstruktur med betydligt bättre strömflöde i batterier. Därmed uppnås även en bättre laddningskänslighet och längre livslängd för batteriet.

Exide förklarar vidare att tekniken också hjälper till att lösa upp bly-sulfatbeläggningar som vanligtvis samlas på ett batteris urladdade negativa plattor och som gör det svårare att uppnå effektiv laddning av batteriet.

Den nya tekniken hjälper batterier i bilar med start / stopp att samla in mer energi - och detta hjälper till att spara koldioxid, säger Tor Enlid, marknadschef för Nordic Exide Technologies.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141