23948sdkhjf

KW Bruun Autoimport ny importör av Citroën

PSA-gruppen och KW Bruun Autoimport har tecknat ett avtal gällande importen av Citroën till Sverige.

KW Bruun Autoimport förväntas ta över ansvaret för importen av Citroën till Sverige från den 1 januari 2020. Den danska Interdan-koncernen, där KW Bruun Autoimport ingår, har sedan tidigare ett djupgående samarbete med franska PSA-gruppen och K.W. Bruun Autoimport ansvarar redan i dag för importen av PSA-märkena Peugeot, Opel och DS till Sverige.

Läs också: Ny generalagent blir medlem hos SFVF

– Det är glädjande att kunna presentera att vi nu tar ett helhetsansvar för importen av PSA:s samtliga varumärken. Citroën står inför flera intressanta produktlanseringar och vi ser goda möjligheter att snabbt skapa oss en framgångsrik position på den svenska marknaden, säger Tobias Pettersson, vd för KW Bruun Autoimport i ett pressmedelande.

Att KW Bruun Autoimport AB nu tar över ansvaret för Citroën i Sverige är ett resultat av de goda relationer som finns mellan Interdan-koncernen och PSA-gruppen och de framgångar och goda resultat som KW Bruun Autoimport har nått de senaste åren.

– Att vi tar över importörsansvaret för Citroën ger oss en starkare position på marknaden och underlättar även positioneringen av PSA:s märken i Sverige. Nu kan vi positionera Citroën, Peugeot, Opel och DS så att de snarare kompletterar än konkurrerar med varandra, säger Tobias Pettersson.

Formellt genomförs KW Bruun Autoimports övertagande av Citroën genom att teckna ett nytt importörskontrakt som förväntas gälla från och med 1 januari 2020. Citroëns huvudsäte i Sverige blir Malmö, precis som för Peugeot, Opel och DS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266