23948sdkhjf

Cake Ösa är en rullande arbetsbänk

Svenska Cake lanserar en ny elmotorcykel. Cake Ösa är ett rent och effektivt nyttofordon.

När elmotorcykeltillverkaren Cake lanserade sin första produkt, Kalk, handlade det uteslutande om nöje. Cake Kalk är en leksak för terrängkörning. Nu kommer tillverkarens andra modell och då är användningsområdet ett annat.

Cake Ösa är nämligen ett utpräglat nyttofordon, en "modulär, utilitaristisk pendlarmobil". Det handlar om en lätt, ren och tyst elmotorcykel med en design som för tankarna till en arbetsbänk. Och det ska den också kunna användas som. Vid den längsgående balk som utgör en del av motorcykelns ram ska man kunna fästa korgar, väskor och verktyg med hjälp av olika typer av tillbehör ur Cake-sortimentet.

Därmed tror Cake sig kunna lösa den bredd av transportproblem som man ställs inför, vare sig man är kontorsarbetare eller hantverkare. Batteripaketet har försetts med ett antal eluttag, både 12- och 220-volt, så att man ska kunna ladda sina elverktyg eller, som Cake uttrycker det, hålla en improviserad konsert i skogen. Förmodligen skulle Cake Ösa också kunna fungera som en ambulerande serviceverkstad i fickformat.

Cake Ösa kommer i två versioner: Ösa Lite och Ösa +. Båda går att få med ett batteri på antingen 1,5 eller 2,5 kilowattimmar, men Ösa + har en starkare motor och en toppfart på 100 kilometer per timme. Den svagare Ösa Lite toppar blott 45 kilometer per timme och kan därmed räknas som EU-moped. Priserna startar på 4 500 euro för Ösa Lite och 6 500 euro för Ösa +.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172