23948sdkhjf

Ford vinner årets transportbil och årets pickup

Ford Transit Custom Hybrid-serien utsågs till International Van of the Year 2020 och Ford Ranger tog hem International Pickup Award 2020.

I Sverige har Ford den näst största marknadsandelen för transportbilar. Nya Transit Custom är också den näst mest sålda transportbilen i segmentet och har under den senaste tiden ökat kraftigt i försäljning.

De här dubbla utmärkelserna bekräftar Fords starka ställning i Europa som ledande transportbils-aktör, säger Christian Lysholm, chef för Fords transportbilar i Sverige i ett pressmeddelande. Han fortsätter: Det känns väldigt roligt att vår satsning på elektrifiering för transportbils-sidan uppmärksammas på detta sätt, hållbara drivlinor för transportbilar är minst lika viktigt som för personbilar, inte minst här i Sverige.

Den nya, laddningsbara Transit Custom Plug-In Hybrid samt Transit Custom EcoBlue Hybrid utsågs båda till vinnare under den årliga prestigefyllda IVOTY-årskonferensen i Lyon.

Juryn framhöll de många elektrifierade drivlinor som nu erbjuds med Ford Transit Custom. Utformade för att hålla bränslekostnaderna nere, för att möjliggöra körning i utsläppsfria zoner och tillhandahålla praktiska lösningar för företag som försöker minska utsläppen och uppfylla målet om renare luft.

Nya Transit Custom Plug-In Hybrid är tillgänglig för beställning i Sverige och kommer levereras under våren 2020.

Ford Ranger korades som vinnare tack vare sin nya, kraftfullare och mer bränsleeffektiva 2-liters EcoBlue-dieselmotor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11