23948sdkhjf

Thule bygger utvecklingscenter i Hillerstorp

Biltillbehörstillverkaren Thule Group ska expandera sin verksamhet i Hillerstorp i Gnosjö kommun. Bland annat bygger man ett nytt utvecklings- och testcenter.

Ända sedan Thule Group grundades i Hillerstorp 1942 har man haft en betydande verksamhet på orten. Här finns lejonparten av företagets produktutveckling och här har man också testcenter och produktion av takräcken för hela världen.

Nu påbörjar man en betydande expansion av verksamheten och gör plats för ett utvidgat globalt utvecklings- och testcenter. Samtidigt utökas produktionsanläggningen för takräcken. Investeringen uppgår till 100 miljoner kronor och väntas vara klar våren 2021.

– Vi får en optimerad arbetsmiljö för utökad personalstyrka inom design, konstruktion och prototypverksamhet, samt en expansion av vårt avancerade globala testcenter. Samtidigt ger de nya byggnaderna oss möjligheten att förbättra material- och godsflöden för tillverkningen, säger Magnus Welander, vd och koncernchef för Thule Group, i ett pressmeddelande.

Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp- och verktygsavdelning. Därtill kommer ytterligare drygt 3 000 kvadratmeter för en parkliknande testbana avsedd för produkter inom kategorin Active with Kids. Thule Groups fortsatta expansion på orten kommer att medföra nyanställningar inom flera yrkesroller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078