23948sdkhjf

Kvinnlig förebild prisades på Yrkesutbildningsgalan

Transportläraren Sandra Petersson utsågs till Årets yrkeslärare på Yrkesutbildningsgalan.

Priset delas ut av organisationen World Skills Sweden som har till uppgift att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning. Sanda Petersson, lärare på Vretagymnasiets transportutbildning i Linköping, fick priset för att hon uppmärksammats som en av de viktigaste förebilderna i branschen.

Läs också: Programmeringsutbildning för korttidspermitterade

– Det är glädjande att Sandra Petersson uppmärksammas på det sättet. Hon har en unik förmåga att gå ifrån idé till genomförande, och ett sätt som får andra att växa och utvecklas. Hon ser och bekräftar alla elever, krokar arm tidigt och jobbar gemensamt mot ett tydligt mål, säger Lasse Holm projektledare på TYA.

I dag är var fjärde transportelev tjej, enligt Transportfackens Yrkes- och arbetsmiljönämnd, TYA:s årliga Skolledarenkät. En utveckling som är både positiv samtidigt som den ställer krav på skolorna och branschen.

– Kunniga, engagerade yrkeslärare är en förutsättning för att få välutbildade, säkra och anställningsbara lastbilsförare. Men det är också viktigt att unga tjejer kan se att det finns kvinnor som kör lastbil och lastar tungt, säger Lasse Holm, projektledare på TYA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.082