23948sdkhjf

85 procent i arbete efter ny satsning i Malmö

Tillsammans med Arbetsförmedlingen i Malmö startade Promeister en yrkesutbildning för vuxna. Nu har 85 procent av deltagarna jobb!

Våren 2019 startade Promeister och Arbetsförmedlingen i Malmö en yrkesutbildning inom fordonsteknik för vuxna. Nu har utbildningen slutförts och 85 procent av deltagare är i sysselsättning.

Vi tog initiativet för att öka antalet fordonstekniker till fordonsbranschen som är i akut behov av anställningsbar personal, säger Petra Bendelin, vd ProMeister Solutions, i ett pressmeddelande.

De nyutbildade deltagarna arbetar nu som fordonstekniker, kundmottagare eller butikssäljare på fordonsinriktade verksamheter i Skåne. Flera av utbildningsdeltagarna blev erbjudna jobb redan under praktikperioden.

Vi har redan påbörjat nästa yrkesförberedande utbildning och är glada över att fler kvinnor har sökt sig till utbildningen, säger Petra Bendelin. Om 32 veckor, vid utbildningens slut hoppas vi se samma goda resultat för att fler ska få möjligheten att sysselsätta sig och arbeta i fordonsbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078