23948sdkhjf

Storsatsning på obemannad släpvagnsuthyrning

Släpvagnsuthyrningen 24Rental.se köps upp av bolaget 24Rental i Västervik AB. Ambitionen är att växa som franchisekedja.

Sveriges enda obemannade släpvagnsuthyrning, 24Rental.se, drivs idag både med egna stationer och franchisetagare. I våras förvärvades franchisekonceptet från företaget Gordion i Halmstad av företaget 24Rental i Västervik AB och tog också över ägandet av bokningssystem och hyrkiosker.

Bakom 24Rental i Västervik står entreprenören Ragnar Åhgren, som bland annat också driver Inzile, ett företag som utvecklar och tillverkar eldrivna arbetsfordon.

Nu planerar 24Rental att expandera med fyra nya stationer, utöver de tio egna stationer och sju franchisetagare man har i dag. Under våren 2020 kommer man att öppna stationer i Väla köpcentrum i Helsingborg, tätt följt av Karlskrona samt Åtvidaberg. Målet är att fram till 2023 finnas på 50 orter i Sverige.

– Konceptet 24Rental ligger helt rätt i tiden. Med dagens nya synsätt på hållbarhet blir delningsekonomi mer och mer självklart för många. Att hyra ett släp när man behöver det istället för att köpa ett är inte bara en ekonomisk fråga utan även en attitydfråga. Vi ser även en utveckling där företag som till exempel hantverksföretag kommer hyra släp vid behov istället för att köpa och äga egna släp, säger Ragnar Åhgren i ett pressmeddelande.

Nu renodlar man verksamheten till att bli en renodlad franchisekedja med ett erbjudande om gemensam strategi och marknadsföring. Ambitionen är att växa och stärka varumärket 24Rental.se i hela Sverige och Norden.

– Vi är nu inne på femte året för vår station i Västervik, där vi precis nyligen bytt till nya vagnar från Brenderup. Vi har haft en bra utveckling på alla våra stationer och legat på cirka 30 procents ökning varje år, säger Jörgen Kalmerfjord, som driver sju olika 24Rental-stationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097