23948sdkhjf

Motorskador och elproblem - största farorna i jultrafiken

Ny statistik från SOS International visar att motorproblem är det vanligaste skälet till att bilister behöver hjälp i jultrafiken. Kollisioner kommer först på tredje plats.

Veckan före jul är en av de mest trafikintensiva veckorna i Sverige. Men det inte bara en olycka som kan förstöra julkänslan, statistiken visar att risken att få problem med motor eller batteri är större än att kollidera. Väderomslag och ändrat körbeteende ökar riskerna för att råka ut för ett driftstopp med bilen.

När det gäller orsaken till utryckningarna kan man i statistiken se att motorproblem och elfel toppar listan. Först på tredje plats kommer kollision och därefter punktering.

– Många tror felaktigt att kollisionsrisken är den största i jultrafiken. Faran finns naturligtvis där och ska tas på största allvar, men tittar man på statistiken bör bilägare även se över sina bilbatterier och reservhjul för att inte riskera ofrivilliga stopp i jultrafiken, säger Jill Jonsson, Head of Mobility Operations på SOS International.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109