23948sdkhjf

Opus köper amerikanskt diagnostikföretag

Bilprovningsföretaget Opus dotterbolag Drew Technologies, som ingår i Opus IVS-division, förvärvar AutoEnginuity för 20 miljoner dollar.

Opus affärsområde Intelligent Vehicle Support (IVS) utvecklar och säljer utrustning, mjukvara och tjänster för fordonsservice. I och med uppköpet av AutoEnginuity, som erbjuder avancerad diagnostikprogramvara på fordonseftermarknaden, ska Opus kunna betjäna sin befintliga kundbas på 50 000 bilverkstäder globalt med avancerad fordonsdiagnostik och fordonskommunikation.

– Vi är nöjda med förvärvet av AutoEnginuity på grund av deras globala position som leverantör av avancerad fordonsdiagnostik för ett betydande antal bilmärken, och deras mjukvara som är den mest använda för att scanna krockskadade fordon på den amerikanska marknaden, säger Lothar Geilen, vd på Opus, i ett pressmeddelande.

Affären blev klar den 2 januari med en köpeskilling om cirka 20 miljoner dollar, motsvarande cirka 187 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis. Ledningen i AutoEnginuity har skrivit under fleråriga anställningsavtal och all personal förväntas fortsätta arbeta under Opus ägande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125