23948sdkhjf

Kvdbil ny partner i 2030-sekretariatet

För att Sverige ska nå en fossiloberoende fordonsflotta 2030 krävs konkreta initiativ från alla håll. Kvdbil vill bidra till omställnigen.

2030-sekretariatet ser Kvdbil som en viktig aktör som kan spela en viktig roll i miljöutvecklingen av fordon och hur vi använder våra fordon.

Kvdbil har nyligen tagit initiativet till bilberget.se – ett samarbetsforum för bilbranschen i syfte att minska den svenska fordonsflottans klimatpåverkan.

– Vi har ett växande bilberg i Sverige och något måste göras, säger Lars Nykvist, VD på Kvdbil i ett pressmeddelande.

Antalet bilar och mil de rullar ökar för varje år, samtidigt som medelåldern på bilarna blir allt högre. Elektrifiering och hybridteknik är en del av lösningen, men man måste också se till det faktum att majoriteten av bilarna i dag drivs av fossildrivna bränslen, och hitta andra hållbara lösningar för klimatomställningen.

2030-sekretariatet har nu ett sextiotal partners inom Bilen, Bränslet och Beteendet, därtill en referensgrupp där alla de sju riksdagspartier som står bakom transportsektorns klimatmål till år 2030 ingår.

– I arbetet med att ställa om till hållbara och klimatsmarta transporter behöver vi se konkreta initiativ från företag eller grupper av företag som gör nytta för klimatet och underlättar för enskilda medborgare, säger Jakob Lagercrantz, VD på 2030-sekretariatet. Kvdbil har spännande planer, och kommer att vara en viktig aktör i detta arbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078