23948sdkhjf

Nytt elbilsbatteri som kan ge 100 mils räckvidd

Forskare i Australien säger sig ha utvecklat ett litiumsvavelbatteri som teoretiskt sett kan ge framtida elbilar 100 mils räckvidd.

Allt fler forskar om nya tekniker för framtida elbilsbatterier för att dels få ner produktionskostnaderna och dels säkra miljön. Litiumjonbatterier, som dagens elbilar drivs med, har fått mycket kritik för att vara skadligt för miljön och för att arbetet med att utvinna de mineraler som krävs inte utförs på ett etiskt vis.

För en tid sedan berättade Motormagasinet om natriumjonbatterier som en av de nya teknikerna, och kan nu rapportera att ett litiumsvavelbatteri kan vara på gång. Forskare vid Monash University i Australien säger sig ha utvecklat ett sådant batteri och att det ska kunna ge elbilar en räckvidd på 100 mil. Batteriet ska testas i elbilar under året och det uppges även vara lättare att framställa ansvarsfullt och med lägre miljöpåverkan.

Batterierna ska även kunna användas i smart phones och ge en batteritid på upp till fem dagar. Forskarna har också ansökt om patent på tekniken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078