23948sdkhjf

Aston Martin väljer kanadensisk miljardär

Ett extrainsatt styrelsemöte hjälpte Aston Martin att välja mellan Geely och Lawrence Stroll. Den senare vann.

Financial Times rapporterar att Aston Martin har begärt ett extrainsatt styrelsemöte under torsdagen för att kunna välja mellan två potentiella investerare för nödfinansiering.

Både Geely och den kanadensiske miljardären Lawrence Stroll står redo att investera runt 200 miljoner pund (2,5 miljarder kronor) mot 20 procent av bolaget och en plats i styrelsen, säger Financial Times.

Källor uppger för tidningen att Geely vill ha ett tekniskt partnerskap med sina andra märken (som Lotus och Volvo), medan Stroll är intresserad av de Formel 1-möjligheter som Aston Martin kan ge.

I dag står det klart att det blir den kanadensiske miljardären Lawrence Stroll som får 16,7 procent av Aston Martin i utbyte mot 182 miljoner pund (2,3 miljarder kronor). Detta följs av en nyemission som stöds av majoritetsägare, inklusive Stroll, ska inbringa ytterligare 318 miljoner pund (4 miljarder kronor). Detta kan höja Strolls ägarandel till 20 procent. 

Sedan Aston Martin börsintroducerades i oktober 2018 har företaget tappat 75 procent i börsvärde. De nya pengarna ska bland annat gå till att finansiera produktionen av den nya suven DBX. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078