23948sdkhjf

STM går ihop med LBM Autoparts

En sammanslagning mellan de båda systerbolagen ska ge synergieffekter. Det menar vd Erik Stålebo.

De båda Stenungsundsbaserade systerbolagen LBM Autoparts och STM, Svensk Motor & Transmission, går samman i ett gemensamt bolag under namnet LBM Autoparts. Under de senaste två åren har verksamheterna stegvis slagits ihop och nu ser man det som ett naturligt steg att bilda ett gemensamt eftermarknadsbolag.

Läs också: Northvolt tar in nya miljarder

Vd för det nya bolaget blir Erik Stålebo, som fram tills nu varit vd för både LBM Autoparts och STM. Han ser flera positiva effekter av sammanslagningen:

– I takt med att verksamheten i LBM Autoparts expanderat och fått många nya kunder har också efterfrågan ökat efter kompletta och renoverade växellådor samt fördelarlådor från STM. Vi ser därför stora fördelar med att fortsätta marknadssatsningarna i ett gemensamt eftermarknadsbolag, säger han i ett pressmeddelande.

Erik Stålebo pekar också på de fördelar som det innebär att det nya bolaget får ett gemensamt faktureringssystem, och att även kunderna får det enklare när alla inköp kan ske från ett bolag.

– Vi blir effektivare och kan istället satsat på att vässa vår kundservice ännu mer.

Koncernsyskonet STS Scandinavian Transmission Service berörs inte av sammanslagningen utan fortsätter att drivas som ett separat bolag med Ola Stålebo som vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078