23948sdkhjf

eCarExpo bjuder på 20 premiärer

På eCarExpo, mässan för alla laddbara bilar som hålls i Friends Arena, finns chansen att provköra elbilar på en inomhusbana.

När elbilsmässan eCarExpo hölls första gången 2016 var det under jämförelsevis blygsamma former i Eriksbergshallen i Göteborg. Då slog man sig för bröstet för att man skrapat ihop "mer än 30 bilar".

Läs också: Ny elbilsplattform till Volvo Cars

Nu har man vuxit till ett enormt arrangemang och fyllt upp nationalarenan Friends Arena i Solna norr om Stockholm. Mässan öppnade med en branschdag i dag den 7 februari och fortsätter med allmänhetens dagar under helgen den 8–9 februari.

Och man har ett digert program att bjuda på. Här har inte bara 20 laddbara bilar sina Sverigepremiärer, utan också eldrivna cyklar, motorcyklar och transportbilar liksom allsköns laddningslösningar.

Under hela mässan hålls också seminarier och föredrag från scenen mitt i mässhallen, med aktuella ämnen privatleasing, fordonspooler och smarta betalningslösningar för elbilsladdning.

Dessutom erbjuder man världens största provkörningsevent inomhus. Under Friends gigantiska läktaranläggning löper en 600 meter lång kulvert med en tvåfilig väg. Här kan besökarna provköra en rad olika laddbara bilar, för att riktigt få bekanta sig med fordonen. Bara det är väl värt ett besök.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094