23948sdkhjf

Ansiktslyft för Anderstorp

Det händer saker på den gamla F1-banan på torvmossen utanför Anderstorp. Inför årets DTM-race 12-14 juni kommer man att renovera både högt och lågt.

Det är första gången den tyska, mycket populära DTM-serien gästar Anderstorp och för att matcha det får banan en grundlig översyn.

Det händer otroligt mycket ute på banan just nu, säger Peter Eklund, vd vid motorbanan. Vi har dragit ut fiber till samtliga funktionärsposteringar, grävt ner elkablar för att strömförsörja banan på ett bättre sätt och rustat upp både vatten och avlopp. Hela anläggningen får sig en rejäl ansiktslyftning.

Just nu flyttas och restaureras den norra läktaren, belägen vid Mattssons-kurvan längst bort från nuvarande start och mål. Läktaren har plockats ner och ska byggas upp på nytt på samma ställe – nästan. Bara lite längre bak för att få en bättre avåkningszon.

Senare i vår kommer hela den bortre delen av depån att asfalteras om liksom transportvägen som löper från huvudentrén till Mattssons-kurvan. Även den gamla och slitna cafeterian renoveras. Vidare ska 200 däcktravar med vardera 30 förbrukade däck sättas ihop och placeras utmed banan.

Huvudbyggnaden vid bandepån kommer att rustas upp med bland annat ett helt nytt ventilationssystem och uppdaterade it-lösningar för press, media och tävlingsledning.

Motorbanan invigdes 1968. 1973-1978 stod banan värd för Sveriges Grand Prix För formel 1 – fortfarande idag de enda VM-lopp för Formel 1 som körts på skandinavisk mark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078