23948sdkhjf

Peugeotchefen prisad

Chefen för PSA-koncernen (Peugeot och Citroën) har utsetts till 2020 World Car Person of the Year av en jury bestående av 84 medlemmar från 24 länder.

Utmärkelsen tilldelas den portugisiskfödde Carlos Tavares den 8 april i samband med öppnandet av New York International Auto Show. I motiveringen framhålls bland annat att Tavares återfört koncernens modellportfölj till världsklass och att han gjort först PSA lönsamt och sedan även Opel lönsamt igen, det sistnämnda på rekordtid.

Läs också: Volvochefen – så bra behöver elbilars räckvidd vara

Dessutom hyllas Carlos Tavares för att han förhandlat fram en allians med Fiat Chrysler Automobiles och därmed skapat världens fjärde största biltillverkare.

En jurymedlem kommenterade: ”Hans lugna och värdiga stil och samtidigt mycket effektiva arbetssätt kan få andra höga bilchefer att skämmas. Att han därtill lyckats förbli en trevlig kille är grädde på moset.”

”Det är en stor ära att få ta emot den här prestigefyllda utmärkelsen, säger Carlos Tavares. Jag vill tillägna den till alla anställda inom PSA-gruppen.”

Bland tidigare mottagare av World Car Person of the Year finns Volvo-chefen Håkan Samuelsson och avlidne Fiat-chefen Sergio Marchionne.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078