23948sdkhjf

Gamers designar Fords virtuella racerbil

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.

Projektet kallas ”Team Fordzilla-P1” och ska visa ”Fords verkliga tankar om en männiocentrerad design men i en digital värld.” Bilen blir Fords första virtuella racerbil och sammankopplar biltillverkare och e-sportsspelare på ett helt nytt sätt.
Det är kaptenerna från Fords fem Fordzilla e-sportlag som är involverade kring designen av den virtuella tävlingsbilen. De kommer från Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Fords eget designteam kommer även att involvera den bredare spelgemenskapen genom Twitteromröstningar som publiceras av @teamfordzilla. Omröstningarna kommer att beröra viktiga designattribut som spelarna sedan får vara med att besluta om.

Vi älskar att köra våra drömbilar i den virtuella världen, men dessa bilar är ju just rekreationer av de fordon som finns i den verkliga världen. Det kommer att vara extra spännande första gången bakom ratten på #TeamFordzillaP1 eftersom vi har hjälpt till att skapa den, men också för att ingen annan har kört den tidigare, säger Angelo Bülow, kapten för det tyska Fordzilla-teamet.

Projektet påbörjades i veckan och går att följa på @TeamFordzilla på Twitter och Instagram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078