23948sdkhjf

En klimatsmartare billackering

Dagens lackering går på fjärrvärme i stället för diesel, färgsystemet är vattenbaserat och anläggningen har värmeåtervinning och led- belysning. Efter framgångarna i Luleå öppnar Polarrenen en till klimatsmart billackeringsanläggning i Skellefteå.

I juni 2019 invigde Polarbrödsgruppens dotterbolag Polarrenen en hållbarare billackeringen i Luleå. Det var efter en brand som företagets styrelse bestämde sig för att bygga nytt och mer miljöanpassat.

Läs också: Ny lackeringsanläggning i Uddevalla

Nu känner vi oss inspirerade att satsa vidare på ytterligare en klimatsmartare billackeringsanläggning i Skellefteå, berättar Polarrenens vd Lars Wikman i ett pressmeddelande.

Polarrenen verkar inom förnybar energi, uthyrningsinventarier och fastigheter och arbetar för att bidra i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Ambitionen är att påbörja byggnationen så fort bygglov vunnit laga kraft, säger Lars Wikman.

Den planerade anläggningen baserar sig på ett koncept som utvecklats och byggts i samverkan mellan entreprenören Björn Johansson på Luleå Plåt & Billack och Polarrenens affärsområdeschef Johan Pettersson. Där kommer det även att finnas flexibla lokaler, så kallade industrifack, som andra företag kan hyra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094