23948sdkhjf

Besikta utan smittorisk

Fordonsbesiktningsbranschen har vidtagit åtgärder och egna rutiner för att förhindra spridningen av coronaviruset och samtidigt se till att branschen kan upprätthålla sitt viktiga samhällsuppdrag.

Åtgärderna fokuserar på att minska smittspridningsrisker, värna anställdas arbetsmiljö och skydda kunderna med ett särskilt fokus på riskgrupper, skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.

– Vi tar coronafrågan på mycket stort allvar. Både våra kunder och anställda är oroliga, samtidigt som vi har ett samhällsuppdrag som måste fortgå, säger Tord Fornander, ordförande på Fordonsbesiktningsbranschen.

Bland åtgärderna har man sett till att onödig kontakt mellan kund och besiktningspersonal har tagits bort. Det finns också möjligheter som hämta-och-lämna-service så att kunderna inte behöver komma till besiktningshallarna.

Besiktningsstationerna i landet har även gjort det enklare att omboka vid sjukdom samt ser över möjligheterna för riskgrupper att besöka besiktningen under särskilda öppettider.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094