23948sdkhjf

Teknikföretagen vill se handlingsplan för ekonomin

Svensk industri och ekonomi behöver omgående en handlingsplan för återgång till det normala. Det uppger Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg.

Industrin behöver en handlingsplan för att leda oss ur krisen. Det menar Teknikföretagen, med vd Klas Wåhlberg i spetsen, inför ett möte med regeringen den 27 mars.

Läs också: Rotavdrag för laddstolpe föreslås

– Risken är stor att vi hamnar i en djup ekonomisk kris med massarbetslöshet och en helt ny ekonomisk situation för Sverige och världen under många år framöver, säger Klas Wåhlberg.

För att råda bot på situationen måste samhällets hjul åter börja snurra, och att sjukdomsrisken måste vägas mot det ekonomiska perspektivet. Klas Wåhlberg efterlyser insatser som ökar den upplevda tryggheten i offentliga miljöer.

– Det kan handla om fler avgångar i kollektivtrafiken för att minska antalet resenärer per avgång eller kraftigt utvidgade testrutiner så att människor kan känna större tilltro till att den som vistas ute är frisk och att den som är sjuk – trots milda symptom – hålls i karantän.

Klas Wåhlberg menar att regeringens åtgärder hittills har varit kraftfulla, men att många företag och branscher ser behov av ännu kraftigare hjälppaket.

– Regeringen står inför svåra avvägningar. Vi behöver en väg framåt där vården klarar belastningen utan att politik eller rädsla för smitta helt och hållet lamslår samhället, det kräver att vi väger in flera perspektiv i hanteringen av krisen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.252