23948sdkhjf

Coronakrisen får bilhandeln att öppna nätbutiker

När coronasmittan skrämmer har besökarna i landets bilhallar minskat drastiskt. Nu går kedjorna över till e-handel med hemleverans på rekordtid.

Antalet bilar som finns till nätförsäljning på bilhandelsplatsen Wayke, som till stor del ägs av Motorbranschens Riksförbund (MRF), har tiodubblats bara den senaste veckan. Antalet besökare som efterfrågar bilar som finns tillgängliga via e-handel har ökat med 500 procent. Detta skriver Wayke i ett pressmeddelande. 

Bilia är en återförsäljare som precis lagt upp hela sitt utbud till onlineförsäljning. Tidigare har endast ett fåtal svenska bilhandlare erbjudit e-handel men nu hanterar Wayke hundratals förfrågningar.

– Detta blir ett uppvaknande för många, som jag hoppas och tror även kan leda till något positivt i slutändan. Branschen kommer ta snabba och nödvändiga kliv nu för att leva upp till kundernas förväntan, säger Martin Fransson, vd, Wayke. 

Isac Odqvist Goldman är grundare och vd på bolaget Tidler som arbetar med att hämta och lämna bilar åt både bilhandeln och privatpersoner. Bolaget jobbar för högtryck just nu och omsättningen stiger kraftigt. 

Det är ett totalt skifte där bilhandlarna plötsligt verkar prioritera e-handeln över allt annat, säger Isac Odqvist Goldman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079