23948sdkhjf

En bra affär på kroken

Att sälja dragkrokar via nätet visade sig vara en bra idé. Företaget Dragkrokskungen är just nu nedringda av bilägare som huspysslar eller vill semestra på hemmaplan men även av bilhandlare som har svårt att få tag på dragkrokar.

Daniel Spendrup och Christian Andersson var på var sitt håll verksamma inom web och verkstadsbranschen och tyckte det var konstigt att det var så dyrt att få en dragkrok monterad på sina bilar. 2012 startade de Dragkrokskungen och har sedan dess levererat drygt 20 000 dragkrokar till både privatpersoner och företag. Dels i form av gör-det-själv paket för den händige men även som en komplett monterat-och-klart lösning.

Målet har varit att pressa priserna och höja servicegraden till kunden. Som exempel på det sistnämnda så erbjuder Dragkrokskungen montering på plats hemma hos kunden som tycker det är bekvämt att slippa lämna iväg bilen till en verkstad för dragkroksmonteringen.

I dessa coronatider har många företag det tufft. Dragkrokskungen, däremot, säljer som aldrig förr. Efterfrågan på montering på plats har ökat sedan corona slog till.

– Våra mobila montörer har fullt upp i flera veckor framöver, säger Daniel Spendrup.

Men det går även att få sin dragkrok monterad hos en verkstad. Dragkrokskungen har under årens lopp byggt upp ett nät av verkstäder spridda över landet som utför själva monteringen med fem års garanti. Ett 60-tal verkstäder ingår för närvarande i nätverket som byggs ut kontinuerligt.

– En annan orsak till draget runt dragkrokarna är att fler riktar in sig på att semestra på hemmaplan eller fixa med hemmet.Vi hade en ökning på över 70 procent i mars jämfört med samma månad föregående år vilket känns overkligt när man ser hur tufft många andra branscher har. Det verkar som om folk har gott om tid att jobba med hus och trädgård nu när många permitterats i kombination med att semestern ser ut att förläggas inom Sveriges gränser i år. Vi märker att många skaffar husvagn och släp för hemmafix just nu och då behövs det en krok på bilen, säger Daniel Spendrup

Senaste åren har företaget även sett en ökad efterfrågan från bilhandlare och verkstäder som vill få ner kostnaden för sina inköp. Senaste veckorna har de fått en hel del förfrågningar från bilhandlare och verkstäder som på grund av corona inte får tag på originaldragkrokar till sina märken, speciellt till japanska bilmärken som verkar ha problem att leverera.

– Vi gör stora inköp direkt ifrån fabrik och kan på så sätt kan vi pressa priserna rejält och vi håller en hög servicegrad vilket ger nöjda återkommande kunder, säger Daniel Spendrup

Dragkrokskungen.se har idag elva anställda i företaget, omsätter 22 miljoner och har huvudkontor i Halmstad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094