23948sdkhjf

Bensinbilarna dyrare i coronakrisen

Snittpriset på begagnade bensinbilar stiger. Det visar siffror från bilhandelssajten Wayke.

Enligt siffror från bilhandelsplatsen Wayke har snittpriserna på alla begagnade bilar ökat med sex procent under mars månad, jämfört med samma period i fjol. Det är bensinbilarna som driver upp priserna medan resterande biltyper har ett oförändrat eller till och med lägre pris. Snittpriset på en begagnad bensinbil var hela 18 procent högre i mars 2020, jämfört med mars 2019.

– Vi ser en ökning av intresset för bensinbilar vilket kan vara en tillfällig effekt av det sjunkande bensinpriset. Vilka konsekvenser pandemin får för olika drivmedel och biltyper är svårt att säga redan nu men jag tror att vi kommer tillbaks till en ökad fokus på förnybart på längre sikt, säger Martin Fransson, vd på Wayke, i ett pressmeddelande.

Priserna på råolja har rasat i och med utbrottet av covid-19-pandemin. Priserna bensin och diesel på svenska mackar har följt efter. På samma gång har utbudet av begagnade bensinbilar sjunkit med 14 procent de senaste tre månaderna och dieselutbudet är oförändrat, medan det sammanlagda utbudet av elbilar, ladd- och elhybrider ökat med nio procent den senaste månaden, och med hela 61 procent under året. Allt enligt Wayke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079