23948sdkhjf

Daimler-chefen Ola Källenius: Bonus vid bilköp får fart på ekonomin

Daimler-chefen Ola Källenius har uttalat sig för en platt, snabb och enkel lösning i diskussionen om köpbonusar i Tyskland. Det handlar om att få fart på ekonomin igen.

Förbundspresidenterna i de så kallade auto-länderna i Tyskland ska diskutera de möjliga inköpspremierna, eller bonusarna, som kan bli aktuella i corona-krisen under eftermiddagen, onsdag, skriver bland andra Autowoche.

Läs också: Bilprovningen tappade på coronaförordning

Ett sådan system skulle kunna fungera även i Sverige.

Daimlers chef (Mercedes-Benz) har redan krattat lite i manegen inför förbundspresidenternas möte.

Ola Källenius vill ha det enklaste, snabbaste och bredast möjliga stödet för bilbranschen.

– För att få igång ekonomin igen efter krisen är det framför allt nödvändigt att skapa förtroende för marknaden, sade Källenius i ett konferenssamtal med journalister.

– Miljöbonusen utgör redan ett bra sätt att främja elektromobilitet. Det första steget här är att öka ekonomin, säger Källenius. Enligt hans uppfattning skulle en enkel och schablonmässig finansiering i alla segment vara den bästa lösningen.

Premiärministrarna i de tre billänderna Niedersachsen, Bayern och Baden-Württemberg - Stephan Weil (SPD), Markus Söder (CSU) och Winfried Kretschmann (de gröna) – kommer att ha ett möte på eftermiddagen för att diskutera ämnet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094