23948sdkhjf

Starkt första kvartal för Bilia

Bilhandelskoncernen Bilia rapporterar ett starkt första kvartal 2020. Det högsta för ett första kvartal hittills, kommenterar vd och koncernchef Per Avander.

Bilia visar ett rekordresultat trots påverkan av covid-19 i Västeuropa. Det skriver Bilia i ett pressmeddelande för kvartalsrapporten. Nettoomsättningen uppgick till 7 450 Mkr (6 874 föregående år), en ökning med 8 procent. Det operativa rörelseresultatet uppgick till 279 Mkr (238).

Resultatet påverkades positivt av stark tillväxt i serviceaffären men negativt av, helt eller delvis, stängd verksamhet i Västeuropa, orsakat av covid-19-pandemin under mars. Periodens resultat, det vill säga vinsten, uppgick till 167 Mkr (154) och resultat per aktie till 1,65 kronor (1,50).

Efter kvartalets slut har spridningen av det nya coronaviruset fortgått vilket påverkar bolagets verksamhet negativt, skriver man vidare i pressmeddelandet.

Det var serviceaffären, service och reparationer, som stod för ökningen av det operativa resultatet. Något som är branschtypiskt då marginalerna inom själva bilhandeln är mindre.

Bilia tar stöd av de finansiella stödpaket som erbjuds i de länder där man har verksamhet och som betalas helt eller delvis av respektive lands myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095