23948sdkhjf

Automechanika Frankfurt flyttar till 2021

Eftermarknadsmässan Automechanika Frankfurt skjuts upp ett år. Nytt datum är i september 2021.

Världens största mässa för fordonseftermarkaden, Automechanika Frankfurt, flyttas till den 14–18 september 2021. Anledningen är den pågående coronapandemin och de åtgärder som har vidtagits för att hindra spridningen. Det handlar om de evenemangsförbud och resebegränsningar som införts.

”Det hade helt enkelt inte varit möjligt för många av utställarna och besökarna från över 180 länder att delta i evenemanget under de för närvarande rådande förhållandena, eller de som förväntas råda vid den tiden. I överenskommelse med utställare, representanter från industri, verkstäder och detaljhandel, föreningar och partners har Messe Frankfurt flyttat evenemanget till hösten 2021”, skriver Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

Automechanika Frankfurt kommer sedan att fortsätta hållas vartannat år och framöver kommer evenemanget att hållas under udda år.

– Vår högsta prioritet är att säkerställa hälsa och säkerhet för alla, både utställare och besökare, som deltar i evenemanget. Med en pandemi som rör sig i vågor över världen och med många länder som inte förväntar sig att den ska nå toppen före sommaren, är jag säker på att beslutet att skjuta upp Automechanika till september 2021 är det rätta, säger Detlef Braun, styrelseledamot i Messe Frankfurt.

Ursprungligen var tanken att mässan skulle ha hållits 8–12 september i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078