23948sdkhjf

Ford tillverkar coronaskydd åt medarbetare

För att garantera en säker arbetsmiljö tillverkar Ford munskydd och ansiktsvisir på sina europeiska anläggningar.

Efterfrågan på skyddsutrustning är hög ute i världen just nu. För att inte bidra till den stora efterfrågan och samtidigt kunna erbjuda en säker arbetsmiljö för sina medarbetare har Ford börjat tillverka mun- och ansiktsskydd till anställda på fordons- och motorfabriker i Europa.

Vi vill att våra produktionsanläggningar ska vara väl förberedda så att våra anställda kan skyddas när de återvänder till arbetet. Men vi är också fast beslutna om att detta inte ska hindra de som hanterar covid-19-krisen från att få den utrustning de behöver, säger Rene Wolf, produktionschef på Ford Europa, i ett pressmeddelande.

I dagsläget tillverkar Ford munskydd och ansiktsskydd i Storbritannien, Tyskland, Spanien och i Rumänien. Skyddsutrustningen är både till för de anställda och för donation. I Storbritannien har Ford installerad två maskiner som kan producera mellan 60 och 90 munskydd i minuten.

Initiativet att producera munskydd och ansiktsvisir är en del av Fords projekt Apollo, en global insats för att producera personlig skyddsutrustning, hjälpa till med lokala och nationella initiativ och öka tillgången till respiratorer – allt för att minska spridningen av covid-19.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126