23948sdkhjf

KGK arbetar vidare för en hållbar fordonsbransch

KG Knutssons (KGK) hållbarhetsarbete fortsätter och nu presenteras Hållbarhetsredovisningen för 2019. Som en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar satsar bolaget fortsättningsvis på tillbehör till laddbara fordon och på konvertering av de fossildrivna fordon som redan finns på våra vägar idag.

Under 2019 beslutade KGK om en hållbar strategi som utgår från FN:s globala mål om en hållbar utveckling. Denna strategi ska bidra till en miljövänligare och mer fossiloberoende fordonsbransch.

Johan Regefalk som är vd för KGK är övertygad att det är under 2020 som omställningen till en hållbar transportsektor tar fart på allvar i Sverige. Detta säger han i ett pressmeddelande.

Vi som företag har ett stort ansvar att vara med och driva på i den här omställningen. Därför antog vi under 2019 en hållbar strategi med fokus på cirkulär ekonomi och att skydda liv med FN:s globala mål som grund.

Enligt Malin Möller som är chef för hållbar verksamhetsutveckling på KGK är det inte alltid att skrota en äldre bil som är det mest miljövänliga alternativet. Hon anser även att det behövs fler alternativ till elbilsbidrag för att man ska klara målet om en fossilfri fordonsflotta till 2030.

Vi kan förlänga bilens liv, byta ut vissa delar och till och med konvertera den till ett annat fossilfritt ämne som etanol eller gas, säger hon.

I årets hållbarhetsredovisning redovisas även hur plock- och packhanteringen förbättrats på centrallagret i Enköping, om hur arbetet med Godkänd bilverkstad fortgår och hur ”Nudging” ökade medarbetarnas spring i trappor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094