23948sdkhjf

Inzile anställer ett helt arbetslag

Startar egen forsknings- och utvecklingsavdelning.

Ellastbilstillverkaren Inzile startar en egen forsknings- och utvecklingsavdelning i Tranås. I höst anställs ett tekniskt utvecklingsteam om tolv personer.

Arbetslaget har under ett antal år arbetat som ett fristående utvecklingsbolag inom en välkänd global tysk koncern, där de har haft totalansvar från konceptutveckling till produktionssättning. Fokus har legat på utveckling av arbetsfordon i två-sex-tonsklassen för transporter och renhållning i stadsmiljö.

De som har jobbat i arbetslaget har avancerade kunskaper och erfarenhet inom utveckling, simulering, produktionsberedning, prototypbyggnation, fältprovning, certifiering och validering av gaturegistrerade arbetsfordon. När de anställs är tanken at de kan ersätta konsulter och i viss mån även leverantörer av påbyggnadsskåp. 

Förutom att bolaget bygger upp sin egen specialistkompetens, sparar man pengar. Dessutom går det fortare att få fram produkter till marknaden, som ökar snabbt, i och med att allt fler efterfrågar mindre och utsläppsfria fordon. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156