23948sdkhjf

Urstark prisbild i begagnathandeln

Försäljningen av begagnade personbilar minskade något i maj. Men bilhandeln tar marknadsandelar.

Under maj månad minskade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 3,2 procent jämfört med samma månad 2019. Det visar siffror från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing som tagits fram med hjälp av statistik från Vroom.

Bilhandeln stod för 42,3 procent av antalet sålda bilar, privatmarknaden för 50,1 procent och företag för 2,6 procent. För privatmarknaden innebär det en minskning om 5,2 procent, medan bilhandeln bara gått bakåt med 0,7 procent.

– Nu börjar vi även återigen se att trenden består att bilhandeln tar marknadsandelar i förhållande till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA Vehicle Remarketing.

Andelen exporterade bilar minskade i maj. Det var förväntat med tanke på en förstärkt kronkurs. Samtidigt ser Johan Browaldh att svenska handlare är mer positiva och på allvar vågar konkurrera med handlarna i resten av Europa.

– Det tyder på en stark optimism om framtida affärer. Följden blir dessutom att prisbilden är urstark de senaste veckorna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096