23948sdkhjf

BMW återkallar laddhybrider – kortslutningsrisk!

Produktionsdefekt kan leda till kortslutning. Därför återkallar BMW sina laddhybrider.

Tyska BMW återkallar sina laddhybrider för åtgärd och stoppar samtidigt utleveranserna av nya bilar. Det rapporterar tyska Auto Motor und Sport. Flera modellserier är drabbade, både personbilar och suvar av märket BMW, liksom Mini Countryman. Totalt berörs 4 460 fordon över hela världen.

Tidningen uppger att problemet avslöjades när interna kontroller avslöjade ett en produktionsdefekt från svetsningen i högspänningsbatteriet inte avlägsnats som det var tänkt, under perioden från 13 mars till 6 augusti.

I sällsynta fall ska produktionsfelet kunna orsaka kortslutning i högspänningsbatteriet, något som i sin tur kan leda till brand i batteriet. Inga bränder eller personskador har dock rapporterats ännu.

BMW uppger till tidningen att ägarna kommer att informeras ”omedelbart” för att få sina fordon kontrollerade och, om problem upptäcks, åtgärdare. Innan bilarna har kontrollerats får de inte laddas, och under körning endast med vissa begränsningar.

Återkallelsen kommer bara dagar efter det att Ford tvingats återkalla laddhybridversionen av Kuga, efter att brand uppstått i högspänningsbatteriet i ett fåtal fall. Kortslutningar och bränder i litiumjonbatterier i hybrid- och elbilar är problematiska, då de avger giftiga gaser och är svåra att släcka.

Motormagasinet har sökt BMW Group Sverige för en kommentar om och i så fall hur återkallelsen påverkar den svenska marknaden. Artikeln kommer att uppdateras när svar inkommer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094